Alle gevangenen ontsnappen tegelijk uit Haïtiaanse gevangenis

De Haïtiaanse politie probeert een man te arresteren die een winkel plunderde in de hoofdstad Port-au-Prince tijdens rellen tegen president Jovenel Moise.
AFP De Haïtiaanse politie probeert een man te arresteren die een winkel plunderde in de hoofdstad Port-au-Prince tijdens rellen tegen president Jovenel Moise.
Op Haïti zijn in de zuidelijke stad Aquin alle 78 gedetineerden vandaag uit een gevangenis ontsnapt. Dat meldde de nationale politie. Er is een onderzoek gestart om de precieze omstandigheden van de ontsnapping te achterhalen.

Volgens getuigen vond er op het moment van de uitbraak een betoging tegen president Jovenel Moïse plaats voor het politiecommissariaat, dat grenst aan de gevangenis. 

Op Haïti komen al zes dagen lang duizenden mensen op straat om het ontslag van het staatshoofd te eisen.

Een auto staat in brand in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.
AFP Een auto staat in brand in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.
Een man valt terwijl hij het lichaam van een dode kameraad mee wil slepen tijdens protesten in de Haitiaanse hoofdstad.
AFP Een man valt terwijl hij het lichaam van een dode kameraad mee wil slepen tijdens protesten in de Haitiaanse hoofdstad.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • karin de Kok

    Idemdito zoals hier, politiekers die hun zakken maar blijven vullen. Btw waar is het geld dat de Belg heeft gedoneerd ondertussen van Haïti 1212 van 8 j geleden