Alle 403 migranten op reddingsschip Ocean Viking mogen aan land in Italië

Archieffoto van de Ocean Viking.
EPA Archieffoto van de Ocean Viking.
De 403 migranten aan boord van het reddingsschip Ocean Viking zullen vandaag in Taranto (het zuiden van Italië) aan wal mogen gaan. Dat meldt de ngo Artsen Zonder Grenzen. Gisteren mochten ze nergens ontschepen.

Het gaat om 216 mannen, 38 vrouwen en 149 kinderen. Het humanitaire schip is gehuurd door SOS Méditerranée, in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen (AZG). AZG sprak eerder van 407 migranten, maar een vrouw en haar drie kinderen moesten geëvacueerd worden naar een ziekenhuis in Malta nadat de vrouw brandwonden had opgelopen.

Bijna 650 mensen zijn in de afgelopen vier dagen gered door reddingsschepen op de Middellandse Zee. “Door het toenemende geweld in Libië nemen steeds meer vluchtelingen en migranten het potentieel dodelijke risico om de zeereis te maken", aldus de woordvoerder van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen op Twitter.

In 2019 zouden er volgens de Internationale Organisatie voor Migratie 1.283 mensen gestorven zijn in het Middellandse Zeegebied. Nergens vielen er meer doden dan op de route tussen Noord-Afrika en Italië.

Archieffoto.
REUTERS Archieffoto.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PHILIPPE PEERE

  Schip aanslaan aub......

 • Gunter Verleyen

  Ze hadden beter met deze vluchtelingen doorgevaren naar Groot-Brittannie, het is toch hun eigelijke doel en dan hadden deze vluchtelingen niet de lange tocht door Europa gemoeten met alle problemen vandien en Boris had ze zeker welkom geheten.

 • DIRK VAN DESSEL

  Hoezo "migranten" ? Hebben die dan een geldig inreisvisum ?

 • Ronald Beintema

  Geen verblijfsvergunningen geven....hooguit visa....Daarna allemaal weer terug...ze zijn immers door vele VEILIGE LANDEN gereisd!!!

 • Jef Denijs

  Rechts is even weg en hier gaan we weer. Straks staan ze hier voor een sociale woning en een uitkering. We ondergraven onze sociale zekerheid als we dit niet stoppen.