Alle 18 inzittenden trouwlimousine sterven bij crash in staat New York, ook 2 voetgangers dodelijk aangereden

De limousine raakte van de weg en kwam enkele meters in een greppel tot stilstand.
AP De limousine raakte van de weg en kwam enkele meters in een greppel tot stilstand.
Een limousine op weg naar een huwelijk is zaterdag (plaatselijke tijd) in het Amerikaanse stadje Schoharie, 270 kilometer ten noorden van New York City, door nog onbekende oorzaak met hoge snelheid gecrasht. Daardoor zijn twintig doden gevallen, onder wie alle achttien inzittenden van de luxeauto.  De twee andere slachtoffers waren voetgangers. De politie bevestigde 's anderendaags de hoge dodentol. Het is het dodelijkste ongeluk sinds 2005 in de staat New York.

De politie zei dat de lange wagen hard naar beneden op een gevaarlijke kruising afreed, een stopteken negeerde en rechtdoor een parkeerplaats op schoot. Daar botste de limo op een voertuig, waarin niemand zat, om vervolgens zwaar beschadigd in een diepe greppel te belanden. De onderzoeksraad National Transportation Safety Board (NTSB) onderzoekt het incident.

Het ongeluk gebeurde bij de Apple Barrel Country Store, waar op dat moment veel auto's en dagjesmensen stonden. Een onbekend aantal wandelaars raakte gewond. De winkel en de regio zijn populair bij natuurliefhebbers die willen genieten van de herfstkleuren van het bos.

Volgens de manager van de winkel werden meerdere klanten geraakt door de limousine, die tegen de 100 kilometer per uur gereden zou hebben.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Verschillende gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht met de helikopter. Het ongeval van zaterdag is het dodelijkste ongeval in de regio sinds 2005, toen bij een scheepsramp op Lake George twintig mensen om het leven kwamen.

AFP
AP
twitter Mercedes Williams



9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gunther Abers

  Philippe Vander Haeghen. Gordels ontbreken. En een losliggend object verzwaart met een meervoud van de snelheid. Een blikje cola is dan al dodelijk

 • Nina Willems

  Die verlengde limousines zijn knutselwerk, hoe dat ooit door de controle komt is onbegrijpelijk.

 • FRANCIS vanoverschelde

  Amaai zeg . Ni normaal . .erg

 • François Defosse

  Een verlengde wagen zoals deze is niet in staat om 18 mensen te vervoeren doordat de originele remmen behouden blijven en de lading verviervoudigd wordt. ( het verlengen van de carosserie draagt ook gewicht bij ). Dus eigenlijk betreft het hier een vreselijk overladen voertuig.

 • Martha Briers

  Veel sterkte aan familie en vrienden