Alle 152 inzittenden dood na crash Airbus in Pakistan

UNKNOWN
Vlakbij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is een Airbus met 152 inzittenden aan boord kort voor de landing neergestort. De reddingsdiensten hebben al meer dan 90 lijken gevonden in de onherbergzame heuvels rond Islamabad waar het toestel crashte. Eerst was er sprake van vijf overlevenden, maar dat bericht is later ontkend. Volgens de politie heeft geen enkele van de 152 inzittenden de ramp overleefd.

Het ging om een binnenlandse vlucht van de luchtvaartmaatschappij airblue. De Airbus A321 verloor radiocontact en week voor de landing op de luchthaven van Islamabad af van zijn vluchtplan. Het zou in de hevige regen rondjes aan het vliegen geweest zijn in de Margalla-heuvels terwijl het moest wachten voordat de landingsbaan klaar was. Uiteindelijk crashte het vliegtuig tussen twee heuvels, gehuld in mist. Volgens Malik kan er officieel nog niets bevestigd worden over de oorzaak van de crash.

Twee Amerikanen
Al gauw was een dikke rookpluim van op de plaats van het ongeluk te zien. De hulpdiensten hadden meer dan uur nodig om te voet de plek te bereiken. Al 149 lichamen konden geborgen worden. Onder de inzittenden waren volgens de Amerikaanse ambassade in Islamabad twee Amerikanen.
 
Helikopter
"Enkel een kleine helikopter kan er landen en als we de lichamen via de lucht wegbrengen, zal het nog twee tot drie dagen duren vooraleer we klaar zijn", legt Bin Yamin van de politie in Islamabad uit. Heel wat lichamen zouden bovendien moeilijk te identificeren zijn. Drie legerhelikopters helpen de reddingswerkers om de plaats van de ramp te bereiken, maar de voortdurende regen en brand na de crash steken stokken in de wielen. (belga/kh/jv/gb)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
Het ging om een toestel van Blue Air, een lagekostenmaatschappij.
UNKNOWN Het ging om een toestel van Blue Air, een lagekostenmaatschappij.
UNKNOWN
UNKNOWN