Alitalia trekt “racistische" advertentie met zwart geschminkte Obama-imitator in

Illustratiefoto.
reuters Illustratiefoto.
De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zich verontschuldigd voor een reclamefilmpje waarin een zwart geschminkte imitator van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama figureerde. Op sociale media werd de maatschappij van racisme beschuldigd.

Alitalia lanceert een nieuwe verbinding tussen Rome en Washington. In verschillende filmpjes daarover waren imitators van Amerikaanse presidenten te zien. Het filmpje met Obama leverde zoveel kritiek op, dat de luchtvaartmaatschappij besloot het in te trekken.

"Alitalia biedt zijn diepste verontschuldigingen aan", klinkt het op de Twitter-account van Alitalia. "Voor ons bedrijf is respect voor iedereen een plicht. Het was nooit onze bedoeling iemand te kwetsen en we zullen leren van wat er gebeurd is.”

Verdediging

Aanvankelijk was Alitalia zich van geen kwaad bewust. Bij de eerste kritische commentaren, die het spotje racistisch noemden en de make-up vergeleken met ‘blackface’, probeerde de luchtvaartmaatschappij het filmpje nog te verdedigen.

Zo schreef Alitalia op Facebook dat de acteur niet blank was en de “make-up werd aangebracht om gelaatstrekken in de verf te zetten, net zoals bij de portrettering van Lincoln”, bericht The New York Times. Later kwam Alitalia terug op de uitspraak en werd het spotje offline gehaald.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Belachelijk.

  • Peter Janssens

    Dus iedereen mag Trump belachelijk maken maar met Obama mag het niet? Typische twee-maten-mentaliteit van 'verdraagzaam links'.