Algerijnse burgemeesters weigeren om verkiezingen te organiseren

Algerijnse studenten demonstreren in de hoofdstad Algiers.
Photo News Algerijnse studenten demonstreren in de hoofdstad Algiers.
Een veertigtal burgemeesters in Algerije, op een totaal van 1.500, hebben bekendgemaakt dat ze weigeren om de presidentsverkiezingen van 4 juli te organiseren. Ze willen zo de betogers tegen het huidige regime een hart onder de riem steken.

Interim-president Abdelkader Bensalah maakte woensdag bekend dat de presidentsverkiezingen zouden plaatsvinden op 4 juli. Die dag moet een opvolger aangeduid worden van Abdelaziz Bouteflika. De hoogbejaarde ex-president nam ontslag na weken van grote protesten.

Boycot

In Algerije spelen de burgemeesters een belangrijke rol bij de organisatie van de verkiezingen. De burgemeesters volgen het voorbeeld van enkele magistraten die zaterdag aankondigden dat ze de verkiezingen zullen boycotten.

Heel wat Algerijnen hebben twijfels bij de verkiezingen van 4 juli. Ze menen dat de huidige machthebbers geen eerlijke verkiezingen kunnen organiseren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.