Algemene staking Frankrijk: treinverkeer morgen “sterk verstoord”, ook internationaal verkeer

REUTERS
Het treinverkeer zal morgen in Frankrijk nog steeds verstoord zijn door de staking tegen de pensioenhervorming, zo heeft de Franse spoorwegmaatschappij SNCF vandaag meegedeeld. Slechts 40 procent van de TGV's zal rijden. Ook het internationale verkeer zal morgen "verstoord" zijn, preciseerde de spoorgroep.

Dinsdag, de dag voor Kerstmis, zullen de Transilien-lijnen vanaf 18 uur geleidelijk niet meer rijden, zeker tot woensdagmiddag. Sommige lijnen of delen ervan blijven "gesloten tot donderdagmorgen 26 december".
Bij de metro in Parijs blijven morgen zes lijnen dicht en werken alleen de automatische lijnen 1 en 14 en de lijn Orlyval (naar de luchthaven van Orly) normaal. Een aantal metroverbindingen zal alleen op de spitsuren verzekerd worden.

De steun van de Fransen voor de staking brokkelt aan het begin van de kerstvakantie lichtjes af volgens een peiling op de 18de dag van de verstoringen bij het openbaar vervoer. Volgens de peiling van Ifop voor de krant Journal du dimanche steunt 31 procent van de Fransen het protest tegen de pensioenhervorming en heeft 20 procent er sympathie voor. Dit totaal van 51 procent ligt 3 procentpunt lager dan wat een peiling van dit instituut een week eerder gaf.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.