Albinojongen vermoord en in stukken gesneden in Burundi

Illustratiebeeld
AP Illustratiebeeld
In het Afrikaanse land Burundi is een 15-jarige albinojongen vermoord en vervolgens in stukken gesneden. Volgens het Franse persagentschap AFP werd zijn lichaam zaterdag gevonden.

De jonge albino werd op gruwelijke wijze gedood. Zijn moordenaars sneden zijn tong, rechterarm en rechterbeen af. Dat zegt Kassim Kazungu, het hoofd van Albinos Without Borders, een organisatie die zich inzet voor de rechten van albino’s.

De moord is geen alleenstaand geval. Sinds 2008 werden in Burundi meer dan 20 albino’s vermoord. De moorden worden gelinkt aan mensen die hekserij beoefenen. Die zouden beweren dat lichaamsdelen van albino’s geluk en rijkdom brengen. 

De regering mag de heksen in het land dan wel verboden hebben dat geloof te verspreiden, een einde aan de jacht op albino’s is nog niet in zicht. In sommige gebieden is een volledig albinoskelet volgens het Rode Kruis wel 75.000 dollar (68.000 euro) waard.

In Burundi zouden ongeveer 500 albino’s wonen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven Thewis

    Wreedheid van bepaalde bevolkingen ... treurig .

  • Van Eersel Guy

    Wreedheid van de mens.