Albanees schiet acht familieleden dood met machinegeweer na ruzie over "gestolen kalkoenen"

Thinkstock
In Albanië is zaterdag een 24-jarige herder opgepakt die ervan verdacht wordt acht familieleden, onder wie twee kinderen, te hebben vermoord met een machinegeweer. Zijn arrestatie kwam er na een twaalf uur durende klopjacht. 

De man werd opgepakt in de buurt van het dorp Resulaj, zo'n 90 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tirana, bevestigt de politie in een persbericht. Hij wordt ervan verdacht acht familieleden te hebben neergeschoten met een kalashnikov, onder wie een jongen van negen jaar, een meisje van zestien en drie volwassen vrouwen. Er raakten ook zes mensen gewond. Na de schietpartij sloeg de man op de vlucht, maar bleef wel boodschappen op Facebook posten om de politie uit te dagen.

De man heeft intussen bekentenissen afgelegd. Zijn familie zou hem ervan hebben beschuldigd kalkoenen te hebben gestolen, zo melden lokale nieuwsmedia. Tijdens een lunch escaleerde de discussie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Ja, voor wat kalkoenen kan je al eens uit je sloffen schieten.