Alarmnummer 112 opnieuw bereikbaar in Nederland

ANP
De telefoonstoring bij telecomoperator KPN is grotendeels verholpen en het alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar in Nederland. Dat meldt de telecomoperator. 

Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. Ook het nummer voor niet-spoedeisende gevallen, 0900-8844, deed het niet. De oorzaak is nog niet bekend.

“Ambulances en politie gaan zichtbaar op straat rijden. Houd hen aan bij spoedvragen”, tweet veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Wie in nood is, kan ook naar een politiebureau of brandweerkazerne in de buurt gaan. De kazernes worden daarvoor bemand. In levensbedreigende situaties kunnen mensen zelf ook naar de EHBO-afdeling van een ziekenhuis gaan “als dat lukt”.

Vanwege de storing had de Nederlandse overheid alternatieve nummers voor 112 en 0900-8844 in het leven geroepen. 

Hulpdiensten moesten improviseren om toch bereikbaar te zijn. Ze gebruikten onder meer WhatsApp, Messenger en Twitter. 

Bovendien werden agenten, ambulances en brandweerauto’s de straat op gestuurd, zodat mensen bij hen alarm zouden kunnen slaan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick van Aggelen

    Kreeg diverse alarmmeldingen op mijn nieuwe Samsung, zelfs toen de storing voorbij was. Je zag ook het publiek bij "Maarten" in Friesland naar hun smartphones kijken.