Alarm over geweld in Jamaicaans toeristenoord: Canada en Groot-Brittannië verzoeken landgenoten om hotel niet te verlaten

Montego Bay
Thinkstock Montego Bay
Canada en Groot-Brittannië hebben landgenoten die in het Jamaicaanse toeristenoord Montego Bay verblijven met klem verzocht hun hotels niet te verlaten. De regering van Jamaica heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio St. James, waarvan Montego Bay de hoofdstad is, wegens het criminele geweld dat fors is toegenomen.

De Jamaicaanse politiechef George Quallo liet weten dat in St. James in 2017 335 moorden zijn gepleegd. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als in andere regio's in het Caribische land. 

Premier Andrew Holness liet weten dat de criminaliteit steeds meer de spuigaten uitloopt en dat hij daarom militairen de straat heeft opgestuurd in St. James, aldus de zender CNN. Volgens de Britse krant The Guardian zouden er in de eerste week van 2018 al circa veertig moorden zijn gepleegd in St. James.

Populaire stad

Na de hoofdstad Kingston is Montego Bay de grootste stad in Jamaica. De stad is populair bij internationale toeristen door de aanwezigheid van prachtige stranden. Elk jaar gaan er ongeveer 200.000 Britten op vakantie in Montego Bay.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • keizer Karol

  Wij hebben er als koppel enkele weken rondgereisd. Niet naar de resorts gegaan maar onze tijd echt tussen de locals doorgebracht. Nog nooit zo een mooie en veilige reis meegemaakt. We werden overal uitgenodigd, kregen lekker eten en overnachtingen op de mooiste plekken. De locale bevolking doet er alles aan om het naar je zin te maken. Ik ga er ZEKER terug. Heb er goede vrienden gemaakt en m'n hart verloren.

 • jett Warnitz

  Wij zijn laatste zomer nog in montego bay geweest voor 2 weken. Alles was perfect. Regelmatig hotel verlaten. Hele lieve mensen. Als je er gaat om te helpen en te delen. Als je als Luc met een moto de rijke toerist gaat afhangen dan zal je reis inderdaad een stuk minder aangenaam zijn. Mensen leven in auto’s en velen hebben niks. Geen school om hun kinderen te brengen. Rijken nemen er alles. Denk daar maar eens over na...

 • Charel Jansens

  Dat is ook niks nieuw ,ook omliggende vakantieoorden kan men beter niet verlaten zijn dus echte luxe(hotels) gevangenissen

 • De Waen Luc

  Toen ik er 25 jaar geleden heenging, bleef je ook al best op het hotelterrein...Heb er toch met de moto rondgereden...de haat in die mensen hun ogen vergeet je niet..ik ga er nooit terug, zelfs al is het gratis in het beste hotel.