Alarm in Italiaanse stad Brescia: epidemie van longontstekingen teistert inwoners

.
iStock .
De Italiaanse autoriteiten hebben vandaag een gezondheidswaarschuwing gelanceerd nadat er zich in en rond de stad Brescia, in het noorden van het land, een "epidemie" van pneumonie (longontsteking) heeft voorgedaan. Er werden al meer dan 150 gevallen genoteerd, de spoeddiensten van de ziekenhuizen in de buurt worden overspoeld door zieken. Enkele mensen zijn al overleden aan de ziekte.

Het is niet duidelijk wat aan de basis ligt van de epidemie: een bacterie of virus. Volgens lokale media zouden de autoriteiten een autopsie uitvoeren op een vrouw van 69 jaar en een man van 85, die deze week aan longontsteking zijn overleden. 

De gezondheidsdiensten roepen de lokale bevolking intussen op om voorzorgsmaatregelen te treffen, zoals de filters van waterkranen en douche desinfecteren en warm water even laten lopen met de ramen open.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  De artsen vermoeden, maar doen geen uitspraken, 150 gevallen is erg hoog in een zelfde gebied. Straks lezen we iets anders.

 • johny daneels

  vluchtelingen zullen nog wel wat anders overbrengen

 • Jan Hoeben

  Klinkt alsof ze vooral aan veteranenziekte (Legionella) denken. Zeg er dan minstens bij om de thermostaat van de boiler op (minstens) 60°C te zetten, behalve voor boilers voor eengezinswoningen, waar 55°C kan volstaan.

 • wim rooyakkers

  Tussen de 25 en 55 graden is besmetting groot op leggionella.kom je terug van een paar weken vakantie ,spoelen maar.