Alana (19) sterft tijdens stage op Madagaskar “nadat ze uit vliegtuigje valt”

Alana Cutland
RV Alana Cutland
De 19-jarige Alana Cutland, een studente natuurwetenschappen aan Cambridge University, stierf “nadat ze uit een vliegtuigje viel”. Het tragische voorval gebeurde op het eiland Madagaskar, waar ze stage liep. Dat melden verschillende Britse media vandaag. 

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de 19-jarige Alana Cutland uit Milton Keynes eerder deze maand stierf tijdens haar stage op Madagaskar. Uit een onderzoeksrapport bleek dat de jonge vrouw uit een Cessna-vliegtuigje viel toen het boven de savanne van het eiland vloog. De precieze omstandigheden van het overlijden worden nog verder onderzocht. Verder wil het ministerie geen informatie kwijt. 

In een verklaring beschreef haar familie haar als “een getalenteerde danseres die zin had om de wereld te ontdekken”. “Onze dochter Alana was een slimme, onafhankelijke jonge vrouw, die geliefd en bewonderd werd door iedereen die haar kende”, klonk het. “Ze was altijd vriendelijk en steunde haar familie en vrienden, waardoor ze een speciale band had met veel mensen. We weten dat ze haar erg zullen missen.”

“Alana greep elke kans met veel enthousiasme en gevoel voor avontuur. Ze wou voortdurend bijleren en ervaringen opdoen. Ze was vooral enthousiast om aan de volgende fase van haar opleiding te beginnen. Een stage op Madagaskar vormde een goede aanvulling op haar studie natuurwetenschappen.” Het ging om een vrijwillige stage die de studente op eigen initiatief liep, zo berichten Britse media. “We zijn diep bedroefd over het verlies van onze prachtige dochter, die mensen liet glimlachen door er gewoon te zijn”, reageerden de ouders. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Elisa deJong

    Vreselijk, hoe kon dit gebeuren