Al zeker 56 doden door modderstromen en overstromingen op Filipijnen

Mensen waden door het water in Bulan in de provincie Sorsogon.
EPA Mensen waden door het water in Bulan in de provincie Sorsogon.
In het oosten van de Filipijnen zijn al zeker 56 doden gevallen door modderstromen en overstromingen. Elf mensen zijn nog vermist. Dat melden de politie en de civiele bescherming vandaag. De overheid meldt dat meer dan 5.000 burgers in zes provincies dakloos zijn. 
Vrouwen zoeken nog bruikbare spullen uit uit hun verwoeste huizen in Bulan, in de provincie Sorsogon.
EPA Vrouwen zoeken nog bruikbare spullen uit uit hun verwoeste huizen in Bulan, in de provincie Sorsogon.

In vijf provincies van de oostelijke regio Bicol vielen vijftig doden. Die regio werd het zwaarst getroffen door het noodweer. In twee provincies in de regio Eastern Visayas vielen zes doden.

In de getroffen gebieden wordt verder gezocht naar vermiste personen. De meteorologische dienst zegt dat de oostelijke en centrale provincies moeten blijven rekening houden met sterke regenval, ook al is het lagedrukgebied afgezwakt. De Filipijnen worden ieder jaar getroffen door ongeveer twintig tropische cyclonen, die onder andere aardverschuivingen en overstromingen kunnen veroorzaken.

Kinderen gebruiken een boot in Bulan in de Filipijnen. De regio werd zwaar getroffen door de tropsische depressie Usman.
EPA Kinderen gebruiken een boot in Bulan in de Filipijnen. De regio werd zwaar getroffen door de tropsische depressie Usman.
Ondergelopen straten in Bulan in de Filippijnse provincie Sorsogon.
EPA Ondergelopen straten in Bulan in de Filippijnse provincie Sorsogon.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.