Al zeker 1.763 doden op Sulawesi, mogelijk nog 5.000 vermisten

AP
Tot 5.000 mensen zijn vermoedelijk vermist in twee dorpen die het zwaar te verduren gekregen hebben na de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Dat meldt het nationaal agentschap voor rampenbeheer vandaag. De dodentol is intussen geklommen tot 1.763, zo meldt het agentschap.

De cijfers zijn gebaseerd op de vermoedens van de dorpsoudsten van Petobo en Balaroa, die zwaar geraakt zijn door de ramp. 

Elf landen, waaronder Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, hebben vliegtuigen met hulpgoederen naar het rampgebied gestuurd. In ons land hebben de hulporganisaties achter het Consortium 12-12 een gezamenlijke inzamelactie opgestart. Storten kan op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212. Het geld dient voor eerste noodhulp, zoals proper water, tenten en voedsel. 

Inmiddels zijn ook in onder meer Nederland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Japan campagnes gestart om Indonesië financieel te ondersteunen.

REUTERS
AFP
REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  Moeilijk uit te leggen en te beschrijven miserie! Als iedereen een klein steentje zal bijdragen zonder dat het u zelf pijn doet kan het veel helpen als we met velen zijn.

 • Geens Rik

  Een inzamelactie is blijkbaar interessanter dan daadwerkelijk hulp gaan bieden. Op geld staat immers geen naam en daar kan men dus alle richtingen mee uit.

 • Tina Colpaert

  En de mensen op lombok die zitten ook nog altijd op eten drinken en hulp te wachten die kunnen stikken en moeten hun plan trekken???

 • Peter Gijselaar

  Ze zijn er wel snel bij met hun rekeningnummer te geven.Betrouw dat volk niet dus.