Al twee familiedrama’s in week tijd door economische malaise in Turkije

REUTERS
In het zuiden van Turkije zijn vier leden van een gezin dood teruggevonden. Mogelijk gaat het om het tweede familiedrama in een week tijd door de economisch zware tijden die het land doormaakt.

De politie ontdekte de lichamen van een man, een vrouw en twee kinderen in hun woning in Antalya, meldt staatspersbureau Anadolu. In een afscheidsbrief verklaarde de man dat hij al negen maanden werkloos was en dat het zo niet verder kon. De gezinsleden zijn mogelijk gestorven door een cyanidevergiftiging.

Cyanide

Hun dood lijkt op die van vier volwassenen uit één gezin, die dinsdag dood werden gevonden in hun woningen in Istanbul, eveneens na het innemen van cyanide. Ook zij hadden het economisch zwaar, zeiden bekenden.


De Turkse lira verliest al sinds een jaar in waarde. Veel bedrijven hebben het moeilijk om hun schulden af te betalen, terwijl de werkloosheid is toegenomen tot bijna 14 procent.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Redouan Kabbal

  Net of de rest van de wereld en Europa en specifieke België,men zwemt in het geld en zijn er geen economische crisis. Deccenia's lang zitten we te besparen,alles verdwijnt en we zien daar niets van,niets is verbeterd. Infrastructuur en de wegen,hoeveel mensen leven in armoede en hoeveel zijn er volgend. Zie b.v. Frankrijk:de gele hesjes,hoelang klagen ze over de besparingen?Enz,..

 • Tarik Akan

  Spijtig genoeg is het niet te ontkennen dat de regering in TR een totaal gebrek heeft aan economisch inzicht en strategie. Meer dan 10 jaar lang is alles toegespitst op bouweconomie en nu ligt alles op z'n gat! TR is een verlaten bouwwerf dat op instorten staat. Danku AKP!!!

 • Johan Vanhoutteghem

  Hoe intriestig is dit! Slecht politiek en economisch beleid liggen aan de basis hiervan.

 • Jan Verstrepen

  Spijtig maar dat hebben ze aan hun leiders te danken, wij gaan niet betalen.

 • Gunter Verleyen

  Oorlog voeren kan natuurlijk de publieke opinie afleiden van de echte problemen maar het zorgt natuurlijk voor economische recessie en dan krijg je natuurlijk weer andere problemen, hé Mr Erdogan, vaderlandsliefde heeft ook zijn grenzen