Al-Shabaab pleegt dubbele bomaanslag op ministerie van Binnenlandse Zaken in Mogadishu

Eerstehulpverleners dragen het lichaam van een van de slachtoffers weg.
AFP Eerstehulpverleners dragen het lichaam van een van de slachtoffers weg.
Veertien mensen zijn zaterdag gedood bij een dubbele bomaanslag en bestorming van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid in het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu. Een bomauto ramde de ingang van het gebouw, terwijl een andere bomauto inreed op een veiligheidscheckpoint buiten aan het gebouw, zei een politieofficier.

De meeste slachtoffers waren ambtenaren, zei minister van Informatie Dahir Mohamud Gelle aan Radio Mogadishu. Minstens twee veiligheidsagenten lieten het leven, terwijl ook vijf militanten gedood werden bij de aanval, meestal doodgeschoten door veiligheidstroepen.

Vier à vijf aanvallers gewapend met granaten hadden de politie op afstand gehouden. Er waren explosies in het gebouw te horen terwijl de militanten het ministerie binnenvielen, zei de politie.

De militante groep Al-Shabaab eiste de bomaanslagen op. De groep zei op zijn radiostation dat zijn strijders het ministerie bestormd hadden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.