Al-Shabaab eist aanslag in Mogadishu op

De plaats van de explosie in Mogadishu.
REUTERS De plaats van de explosie in Mogadishu.
De islamistische terreurorganisatie al-Shabaab heeft vandaag de aanslag van zaterdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu opgeëist.

"Zaterdag hebben de moedjaheddin een aanval gedaan (...) met als doelwit een konvooi van Turkse huurlingen en de afvallige soldaten die hen begeleidden", zei de woordvoerder van de organisatie, Ali Mahamoed Rage, in een audioboodschap. Hij sprak zijn medeleven uit aan de families van de slachtoffers onder de burgerbevolking.

Bij de aanslag met een bomauto op een controlepost kwamen minstens 83 mensen om. Er zijn volgens de autoriteiten ook twintig vermisten. Dat de balans nog zal oplopen, is zeer waarschijnlijk. Veel slachtoffers zijn ernstig verminkt, wat de identificatie erg moeilijk maakt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.