Al minstens 44 doden door overstromingen in Japan

Overstroomde Kuma-rivier, Japan
REUTERS Overstroomde Kuma-rivier, Japan
In Japan zijn nu al zeker 44 mensen omgekomen als gevolg van hevige overstromingen in het zuidwesten van het land. De provincie Kumamoto is het zwaarst getroffen, zo meldde de Japanse televisie-omroep NHK maandag. Onder de dodelijke slachtoffers zijn 14 bewoners van een verpleeghuis. Ruim 1 miljoen inwoners kregen intussen het bevel tot evacuatie.

Tien mensen worden nog steeds vermist, maar de zoekacties worden bemoeilijkt door het feit dat het nog altijd stevig regent op het eiland. Grote gebieden naast de Kuma-rivier zijn overstroomd. Op verschillende plaatsen zijn dammen gebroken en bruggen ingestort.

Eerder hadden de autoriteiten al 254.000 inwoners van de getroffen prefecturen Kumamoto, Kagoshima en Miyazaki opgeroepen om hun huizen te verlaten en beschutting te zoeken. Duizenden gezinnen zitten zonder stroom.

De meteorologische dienst van Japan heeft nu ook gewaarschuwd voor hevige regen in de prefecturen Saga, Nagasaki en Fukuoka. Er is gevaar voor aardverschuivingen en overstromingen en de inwoners krijgen de raad om bijzonder alert te zijn.

Vrouw wordt geëvacueerd door hulpverleners
REUTERS Vrouw wordt geëvacueerd door hulpverleners
Japanse Self-Defense Forces en politieagenten op opblaasbare boot
AFP Japanse Self-Defense Forces en politieagenten op opblaasbare boot
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Overstroomde Kuma-rivier
REUTERS Overstroomde Kuma-rivier
Koppel wandelt door puin in Kumamoto
REUTERS Koppel wandelt door puin in KumamotoReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.