Al minstens 200 huizen verwoest in Chileense havenstad Valparaiso

Een man kijkt naar de schade die het vuur aangericht heeft in San Roque.
AFP Een man kijkt naar de schade die het vuur aangericht heeft in San Roque.
Bij de zware bosbranden in de Chileense havenstad Valparaíso zijn sinds dinsdag nu al minstens 200 huizen gedeeltelijk of volledig vernield. Bijna 2.000 gezinnen zitten zonder stroom en twaalf brandweermannen raakten gewond toen ze het vuur probeerden te blussen. Dat meldt de Chileense overheid vandaag.

De branden braken dinsdag uit in de heuvels van Rocuant en San Roque en troffen inmiddels een gebied van 150 hectare, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken, Gonzalo Blumel, in een communiqué. De precieze omvang van de schade moet later nog blijken, voegde hij er aan toe. 

Volgens de minister werd er bij de bluswerken al wel vooruitgang geboekt, maar is het vuur nog niet onder controle. Tientallen gezinnen werden geëvacueerd en sommigen moesten kerstavond noodgedwongen in een opvangplaats doorbrengen. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de brand.

Het oude stadscentrum van Valparaíso maakt met zijn historische huizen en steile straten deel uit van het Unesco-werelderfgoed. 

Mensen zoeken tussen het puin naar persoonlijke bezittingen.
AFP Mensen zoeken tussen het puin naar persoonlijke bezittingen.
Een vrouw gooit water op het nasmeulende vuur.
AP Een vrouw gooit water op het nasmeulende vuur.
Mensen zoeken tussen de verbrande huizen of er nog iets van hun bezittingen te redden valt.
AFP Mensen zoeken tussen de verbrande huizen of er nog iets van hun bezittingen te redden valt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.