Al meer dan 89.000 handtekeningen om Fifth Avenue aan Trump Tower om te dopen tot President Barack H. Obama Avenue

Photo News/Reuters
Het begon als een grap, maar intussen hebben al meer dan 89.000 mensen een online petitie getekend die het deel van Fifth Avenue aan de Trump Tower in New York een nieuwe naam wil geven: President Barack H. Obama Avenue. En het aantal stijgt snel.

“De stad Los Angeles heeft president Barack Obama onlangs geëerd door een stuk van Freeway 134 vlakbij Downtown LA naar hem te vernoemen”, klinkt het bij de organisatoren. “We vragen aan de burgemeester van New York en het stadsbestuur hetzelfde te doen met een deel van Fifth Avenue.”

Redden

Daarbij worden enkele van de “vele verwezenlijkingen” van Obama opgesomd, zoals “het redden van de natie van de Grote Recessie, zijn twee schandaalvrije ambtstermijnen en het uitschakelen van Osama bin Laden, het brein achter de aanslagen van 11 september, die aan meer dan 3.000 inwoners van New York het leven kostten”.


De vrouw achter de petitie – Elizabeth Rowin – vertelde aan het Amerikaanse magazine Newsweek dat alles vorig jaar begon als een grap. “Eerlijk”, klinkt het. “Ik zag een komiek een grapje maken over hoe boos het Trump zou maken als de straat naar president Obama genoemd zou worden en ik dacht: waarom niet?”

Volgens de vrouw werd ze al gecontacteerd door enkele leden van het stadsbestuur van New York die interesse hebben om iets met haar voorstel te doen. Mocht het erdoor komen, zou het nieuwe adres van de Trump Tower: 725 President Barack H. Obama Avenue, New York, NY 10022 worden.

Horde

Er is echter nog een belangrijke horde te nemen. Volgens Newsweek moet de persoon naar wie een straat wordt vernoemd minstens twee jaar overleden zijn voor een dergelijke aanvraag kan worden ingediend. Rowin laat zich daar echter niet door uit het veld slaan. “Ik ben er zeker van dat die voorwaarde aangepast kan worden”, klinkt het vastberaden. “In LA zijn er intussen al twee straten vernoemd naar Barack Obama.”
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Pressiatiuck

  Als je een cover-up operatie om een inschattingsfout die doden tot gevolg had, bewapening van Mexicaanse drugs kartels, discriminatie bij de belastingdienst, illegale afluisterpraktijken, een geheime 2de private server voor staatsafspraken die openbaar horen te zijn, miljarden aan belastinggeld geven aan corrupte bankiers terwijl hardwerkende belastingbetalers hun job en woning kwijt raken door diezelfde bankiers,... al geen schandalen wil noemen....

 • Rudolf Pressiatiuck

  Erwin Kinderen van de ouders scheiden gebeurde ook onder Obama, Bush en Clinton, en dat is in't belang vd kinderen waarvan men eerst wil vaststellen dat dit echt hun ouders zijn. Betere handelsdeals voor je land proberen af te dwingen is allesbehalve een schandaal. En hoe het beter kan hoef ik niet te laten zien, dat doet Trump reeds.

 • Erwin Van Roy

  Mike Bemelmans toen Obama in 2009 tijdens de bankencrisis aantrad was de staat schuld 11,5 biljoen bij zijn aftreden in januari 2017 was de staatsschuld 19biljoen of 7,5 biljoen meer op 8 jaar. Na 2,5 jaar trump is destaatsschuld 26biljoen ofwel 7 biljoen gestegen op 2,5 jaar en dan zegt u dat Obama de VS aan de afgrond bracht. Sinds 2002 steeg de schuld gemiddeld met 1 biljoen per jaar tot als Trump aan de macht kwam.

 • Erwin Van Roy

  Ja Rudolf en wat is nu een schandaal daarvan. Kinderen van hun ouders scheiden. Bestaande handelsakkoorden verbreken zonder eerst te praten dat zijn schandalen. Banken geld lenen om een recessie te stoppen is geen schandaal. Zonder dat geld waren er nu miljoenen mensen alles kwijt geweest. Maar als je het beter kunt bewijs het dan.

 • Rudolf Pressiatiuck

  Schandaalvrij? Operatie Fast & Furious dat duizenden vuurwapens naar Mexicaanse cartels loodste zonder te tracken, het IRS-schandaal waarin enkel conservatieve groepen tot op het bot werden onderzocht, miljarden aan de banken geven die de recessie veroorzaakt hadden, de private server om de open records wet te omzeilen, de leugens rond het Benghazi incident, de ontmoetingen met uber-racist Al Sharpton in het witte huis,....