Al meer dan 39.000 migranten op eilanden in Egeïsche Zee

Migranten op het eiland Lesbos.
AFP Migranten op het eiland Lesbos.
Op de Griekse eilanden Lesbos, Chios, Samos, Kos en Samos verblijven momenteel ruim 39.000 migranten in registratiekampen en andere accommodaties. Dat heeft de Griekse migratieautoriteit meegedeeld. In april waren dat er nog maar 14.000.

De vluchtelingenstroom vanuit Turkije naar de eilanden in de Egeïsche Zee gaat onverminderd voort. Alleen al op de eilanden Lesbos, Chios en Samos zijn op zeven dagen 2.793 migranten aangekomen, meldt de Griekse openbare omroep ERT.

De conservatieve regering in Athene kondigde aan asielaanvragen sneller te willen verwerken. Migranten die geen asiel krijgen, wil ze terugsturen naar Turkije. In het vluchtelingenpact tussen de Europese Unie en Turkije staat dat Griekenland alle vluchtelingen en migranten mag terugsturen die illegaal de oversteek vanuit Turkije ondernemen en geen kans op asiel maken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  En ze komen allemaal uit landen waar er niks aan de hand is.

 • Michel Den Dikke

  En bekijk al die smeerlapperij op de achtergrond! Proper volkske is da precies ook ni!

 • van den eeden maria

  De EU werkt dus zoals gewoonlijk weer optimaal. In plaats van nu eens duidelijk te laten verstaan dat het gedaan is met opvang doen ze niks. Dus de volgende lading die hier gaat landen staat klaar. En dan maar klagen over geld tekort en plaats tekort. Dit moet dringend stoppen we zitten al op de bodem van het geld vat. eigenlijk is er al een groot gat in.

 • Guy Van Severen

  Ooit was er een gezellig, leuk hotelletje op Lesbos....nooit gedacht dat we er nu reeds op die manier zouden over praten...!