Al bijna 200 verkeersdoden in eerste drie van '7 gevaarlijkste dagen' in Thailand

Een ‘kerstman’ regelt het verkeer in Bangkok.
AFP Een ‘kerstman’ regelt het verkeer in Bangkok.
Tijdens de eerste drie van wat bekend staat als de 'zeven gevaarlijkste dagen' van het jaar, zijn in Thailand al bijna tweehonderd verkeersdoden gevallen. In drie dagen tijd werden ruim 1.600 ongevallen gemeld. 

Chauffeurs stappen tijdens de feestdagen nogal eens met alcohol op achter het stuur of negeren snelheidsbeperkingen. Vorig jaar kwamen tijdens de beruchte week 423 mensen om het leven. De vrees is dat dat aantal dit jaar wordt geëvenaard.

De ongelukken gebeurden op de al gevaarlijke wegen van het land, die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) “de dodelijkste van Zuidwest-Azië” heeft genoemd. Hoewel de politie alcoholcontroles tot speerpunt heeft verklaard, wordt het gevaar op de Thaise wegen volgens de WHO veroorzaakt door gebrekkige controle op naleving van de regels. Zo zou slechts de helft van de motorrijders een helm dragen en maar 58 procent van de automobilisten een gordel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.