Al 8 doden en 26 gewonden door tyfoon in Korea

EPA
Tyfoon Lingling heeft een grote ravage aangericht in Noord- en Zuid-Korea. Zeker 8 mensen zouden om het leven gekomen zijn en 26 anderen raakten gewond. Dat meldt persbureau Yonhap. Daarnaast zijn duizenden gebouwen langs de Zuid-Koreaanse oostkust beschadigd.

Lingling kwam zondag aan land in Noord-Korea, nadat hij over Zuid-Korea was getrokken. Volgens staatspersbureau KCNA zijn in Noord-Korea al 5 doden geteld door het noodweer en 3 gewonden. Er is ook 46.200 hectare aan akkerland verwoest. 

Gebouwen

Langs de Zuid-Koreaanse oostkust werden eerder al duizenden gebouwen beschadigd door het noodweer, meldt persbureau Yonhap. Er vielen ook 3 doden en 23 gewonden.


Zeker 160.000 huizen zaten lange tijd zonder elektriciteit in Zuid-Korea. Zondag is de stroomvoorziening in grote delen van het land weer hersteld. Doordat Zuid-Korea regelmatig wordt getroffen door zware stormen, is het land goed voorbereid en kan het aantal getroffen huizen tot een minimum worden beperkt.


Het openbare leven had zaterdag ook flink te lijden onder de storm. Zeker 400 vluchten vanuit Seoul zijn geannuleerd en ook het openbaar vervoer werd stilgelegd. Zondag vliegen veel extra vliegtuigen om gestrande reizigers weer op weg te helpen.

AFP
AFP
AFP
EPA
AP
EPA
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.