Al 50.000 handtekeningen vragen ontslag nieuwslezer die tekeer gaat in interview

Screenshot YouTube
Het interview dat journaliste Kay Burley aflegde met Nick Varney, CEO van het Engelse attractiepark waar vorige week een vreselijk ongeluk gebeurde, doet heel wat wind waaien. De zender kreeg al meer dan 1.000 klachten over de hardhandige aanpak van de nieuwslezeres. Een petitie die rondgaat en haar ontslag eist, haalde al meer dan 50.000 handtekeningen binnen.

Het interview was bedoeld om te peilen naar de veiligheidsmaatregelen die het attractiepark Alton Towers nu neemt. Vorige week vond daar een ongelukkig voorval plaats op een rollercoaster waarbij 4 zwaargewonden vielen. Nieuwslezeres van dienst, Kay Burley, ging echter de confrontatie aan met de CEO van het park Nick Varney en voelde hem serieus aan de tand.

Veel kijkers waren ontzet door de respectloze manier waarop Burley de man ondervroeg en hem telkens weer onderbrak. Er werd haar bovendien ook partijdigheid en onprofessionaliteit verweten. In het interview zegt ze bijvoorbeeld dat "de families van de betrokkenen niet zitten te wachten op excuses van hem", nadat de CEO zijn medelijden had uitgedrukt voor de slachtoffers. De zender kreeg dan ook heel wat klachten binnen. Er gaat nu ook een petitie rond die het ontslag van de vrouw vraagt. Die petitie kreeg al van meer dan 50.000 mensen steun.

Kay Burley zelf lijkt niet echt onder de indruk van de klachten aan haar adres. Ze tweette dat "het met de CEO wel in orde zou komen na het interview, iets dat niet gezegd kan worden over de slachtoffers van zijn attractie".

De zender Sky News heeft nog niet gereageerd op de petitie.