Al 36 doden en nog 15 vermisten na grondverschuiving in China

AFP
In China zijn na de aardverschuivingen van dinsdag in een dorp nabij de stad Liupanshui, op zo'n 2.300 km van Peking, nu al 36 doden geteld. Er worden ook nog altijd 15 mensen vermist. Dat meldt het Chinese nieuwsagentschap Xinhua. Zo'n 40 mensen konden worden gered.

Tweeëntwintig huizen raakten dinsdag bedolven onder de aardmassa in Liupanshui, in de provincie Guizhou. Op televisiebeelden was te zien hoe reddingswerkers verwoed tussen het puin zoeken naar overlevenden. Onder de doden bevinden zich onder andere twee kinderen, een moeder en haar baby.

Grondverschuivingen komen wel vaker voor in landelijke en bergachtige regio's in China, vooral tijdens zware regenval. In augustus 2017 kwamen zo bij twee aardverschuivingen in dezelfde provincie nog minstens 30 mensen om. 

AFP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.