Al 26 doden geteld na ontploffing in Indiase elektriciteitscentrale

Er komt rook uit de energiecentrale
AFP Er komt rook uit de energiecentrale
Na de ontploffing in een energiecentrale in het noorden van India zijn al 26 doden geteld. In de nacht van gisteren op vandaag zijn nog tien mensen in het ziekenhuis aan hun verwondingen bezweken, zo melden de lokale autoriteiten vandaag.

De explosie gebeurde in de centrale van de National Thermal Power Corporation (NTPC) in de staat Uttar Pradesh. Ongeveer 125 mensen waren er op dat moment aan het werk. De staatspolitie liet weten dat de dodentol woensdagavond was opgelopen tot 16. Verschillende mensen stierven ter plaatse, anderen bezweken aan hun verwondingen onderweg naar het ziekenhuis. De zware brand die uitbrak na de ontploffing, maakte het de reddingswerkers niet makkelijk.

 De dodentol kan nog oplopen omdat een tiental slachtoffers nog steeds in kritieke toestand verkeert. Vanochtend zoeken reddingswerkers op de site nog naar overlevenden.

Volgens de NTPC was er "een plots abnormaal geluid" en ontsnapte er gas en stoom, waarna de explosie plaatsvond. Het bedrijf startte een onderzoek en heeft de eenheid gesloten.

De centrale van National Thermal Power Corporation.
AFP De centrale van National Thermal Power Corporation.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.