Al 19 gewonden bij zware bosbrand in buurt van Lissabon

Het vuur in de bergen van Sintra in Portgual verspreidt zich snel.
REUTERS Het vuur in de bergen van Sintra in Portgual verspreidt zich snel.
In een nationaal park aan de kust van Portugal is een grote natuurbrand uitgebroken. De krant Jornal de Notícias meldt dat meer dan zevenhonderd brandweerlieden zijn ingezet om de vuurzee te bestrijden. Bij de branden zijn al 19 gewonden gevallen, onder wie negen brandweerlui.

Het vuur verspreidt zich over het natuurpark van Sintra-Cascais, ten westen van de hoofdstad Lissabon. De inwoners van naburige plaatsjes werden uit voorzorg geëvacueerd. "De brand is nog niet onder controle, maar het gaat de goed kant uit doordat de wind gaan liggen is", aldus Paulo Santos, commandant van de nationale civiele bescherming. 

De brand brak zaterdagavond uit en wordt door de wind vanaf zee aangewakkerd. Op beelden is een bergrug te zien die in lichterlaaie staat. 

Burgemeester Basílio Horta van Sintra zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden en dat de brandweer er alles aan doet om het vuur te bestrijden. Ook president Marcelo Rebelo de Sousa is ter plaatse. De hulpdiensten zetten blusvliegtuigen in om de brand in het natuurpark Sintra-Cascais te bestrijden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.