Al 19 gewonden bij zware bosbrand in buurt van Lissabon

Het vuur in de bergen van Sintra in Portgual verspreidt zich snel.
REUTERS Het vuur in de bergen van Sintra in Portgual verspreidt zich snel.
In een nationaal park aan de kust van Portugal is een grote natuurbrand uitgebroken. De krant Jornal de Notícias meldt dat meer dan zevenhonderd brandweerlieden zijn ingezet om de vuurzee te bestrijden. Bij de branden zijn al 19 gewonden gevallen, onder wie negen brandweerlui.

Het vuur verspreidt zich over het natuurpark van Sintra-Cascais, ten westen van de hoofdstad Lissabon. De inwoners van naburige plaatsjes werden uit voorzorg geëvacueerd. "De brand is nog niet onder controle, maar het gaat de goed kant uit doordat de wind gaan liggen is", aldus Paulo Santos, commandant van de nationale civiele bescherming. 

De brand brak zaterdagavond uit en wordt door de wind vanaf zee aangewakkerd. Op beelden is een bergrug te zien die in lichterlaaie staat. 

Burgemeester Basílio Horta van Sintra zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden en dat de brandweer er alles aan doet om het vuur te bestrijden. Ook president Marcelo Rebelo de Sousa is ter plaatse. De hulpdiensten zetten blusvliegtuigen in om de brand in het natuurpark Sintra-Cascais te bestrijden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.