Al 18 leerlingen gestorven in vlammenzee in Indiaas studiecentrum

Er zijn maar liefst 19 brandweerwagens uitgerukt om de brand in Surat (India) te blussen.
Twitter Er zijn maar liefst 19 brandweerwagens uitgerukt om de brand in Surat (India) te blussen.
Minstens 18 leerlingen zijn om het leven gekomen bij een hevige brand in een private onderwijsinstelling in Surat (India). Vele studenten zijn gestorven nadat ze van de derde en vierde verdieping van het gebouw zijn gesprongen, in een poging aan de rook en brand te ontsnappen.

Op sociale media zijn al verschillende video's verspreid waarop de dikke rookpluimen te zien zijn, en studenten van het balkon van het gebouw springen. "Minstens 17 leerlingen zijn omgekomen door verstikking of door het vallen van het gebouw. Alle slachtoffers zijn jonger dan 18 jaar", aldus politieagent Puwar. 

In totaal zouden er vijftig tot zestig personen in het gebouw aanwezig zijn geweest toen de brand ontstond. Minstens tien leerlingen stierven nadat ze uit het raam sprongen, nog eens twintig personen worden behandeld in het ziekenhuis. 

De oorzaak van de brand is voorlopig niet gekend. 
Er zijn 19 brandweerwagens uitgerukt om de brand te blussen. Mogelijk zitten nog mensen opgesloten in het gebouw, dat onderdeel is van een winkelcomplex. 

Premier Narendra Modi heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers, en de lokale autoriteiten bevolen om alle mogelijke hulpmiddelen in te zetten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elisa deJong

    Meer dan verschrikkelijk.. Geen woorden voor.. Horror.. Arme kinderen.