Akelige beelden van beveiligingscamera laten zien hoe vrouw wordt ontvoerd

Screenshot YouTube
De politie van de Amerikaanse stad Philadelphia heeft een dramatische video vrijgegeven waarop te zien is hoe een verdachte een jonge vrouw ontvoert. De dame, geïdentificeerd als de 22-jarige verpleegster Carlesha Freeland-Gaither, roept om hulp en probeert tevergeefs uit handen van haar ontvoerder te ontsnappen. De feiten speelden zich zondagavond (lokale tijd) af. De vrouw is nog steeds niet terecht.

De video start op het moment dat een zwarte man zijn wagen in een straat van de buurt GermanTown parkeert. Dan wandelt hij een stukje buiten beeld waarna hij de straat oversteekt en de vrouw achterna zit. Hij grijpt haar vast en sleurt haar mee naar zijn wagen. Terwijl de ontvoerder met haar wegrijdt, slaagt de vrouw er nog in om minstens één achterruit kapot te slaan.

Volgens een getuige riep de vrouw tijdens de schermutseling om hulp maar werd ze met brute kracht in een auto geduwd, vermoedelijk een grijze Ford Taurus. De gsm en de bril van de verpleegster vielen op de grond.

"Laat mijn dochter gaan", smeekte de vader van Carlesha op een televisiezender. "Wat je ook wil, wat je ook vraagt, ik zal het jou geven."

De politie vreest dat de vrouw in gevaar verkeert. "Onze prioriteit is het levend terugvinden van Carlesha Freeland-Gaither en liefst zo snel mogelijk", aldus politiewoordvoerder John Stanford. De politiediensten van Philadelphia werken samen met de FBI om de vrouw op te sporen.

Uit de beelden kan de politie afleiden dat de ontvoerder al een tijdje op de loer lag om zijn slag te slaan. "Hij wachtte haar op, dat is duidelijk te zien", zegt Stanford. De politie vermoedt dat het slachtoffer haar ontvoerder niet kent. "De dame lijkt voor haar leven te vechten", besluit de politiewoordvoerder.