Airbus stort in Hudson, alle 155 inzittenden overleven

UNKNOWN

Een Airbus 320 van US Airways met 155 inzittenden is vanavond neergestort in de Hudson rivier in New York. Voor zover bekend zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen. Alle passagiers en bemanningsleden hebben de crash overleefd.

Vogels
Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt doordat er vogels in de motoren waren gevlogen. Er was in ieder geval geen enkele aanwijzing dat er sprake was van terrorisme, liet het ministerie van binnenlandse veiligheid vanuit Washington weten.

La Guardia

Het vliegtuig was net opgestegen van luchthaven La Guardia in New York met Charlotte in North Carolina als bestemming, toen het in de Hudson stortte, zei een woordvoerster van de federale luchtvaartautoriteit.

IJskoude water
De kustwacht en de brandweer van New York verleenden bijstand op het ijskoude water. Terwijl het vliegtuig langzaam leek te zinken, wisten reddingswerkers de deuren te openen. De passagiers werden in gele reddingsvesten uit het toestel gehaald. Veel passagiers wisten het drijvende vliegtuig te verlaten en werden met bootjes in redding gebracht. Een passagier gaf aan dat er bij het ongeval geen slachtoffers vielen, en dat waarschijnlijk iedereen gered kon worden. (novum/belga/mvdb)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN