Agressieve vrouw scheldt leerling-bestuurder uit. Maar dat is buiten deze rijinstructrice gerekend

Facebook
Ze is wel wat gewoon, de Engelse rijinstructrice Kate Harvey. Maar toen ze onlangs met een leerling de weg op ging in Kirby bij Liverpool, wist ze toch niet wat ze hoorde toen ze plots uitgescholden werd door een andere weggebruikster, die geïrriteerd was omdat haar pupil plots remde.

Het incident gebeurde toen Harvey - die de rijschool 'Gear up' leidt - haar student (17) leerde hoe je linksaf moet slaan op een kruispunt. Maar daarbij remde de tiener plots, waardoor ze een vrouw hinderde die achter haar reed. Die schold hen daarop de huid vol.

Toen ze terug op kantoor was, besloot Harvey op de Facebookpagina van haar rijschool een open brief te schrijven aan de agressieve weggebruikster en die kreeg meteen een hoop media-aandacht.

Warhol
"Aan de vrouw die besloot om op een kruispunt naast me te stoppen, haar raampje omlaag te draaien en me toe te spreken in een taal die kleurrijker was dan de hele kunstcollectie van Andy Warhol samen: hier hebt u iets om over na te denken", klonk het.

Verleidelijk
"Mijn pupil leerde vandaag hoe ze links moet afdraaien op een kruispunt en ze deed het geweldig. Klopt, we remden een beetje hard toen u ons zo te lijf ging, maar ik ben er zeker van dat u dat ook soms deed toen u leerde rijden. Ik kon niet ingaan op uw herhaalde aanbod om me uit mijn wagen te halen, hoe verleidelijk het ook was, omdat mijn student nog een paar uur les te goed had en ik daar niet onderuit kon. Daarom vroeg ik u ook verscheidene keren om door te rijden." (lees hieronder verder)

Facebook

"Dat maakte u nog bozer en uiteindelijk ging u ervandoor met een stevige krachtterm", gaat ze verder. "Ik zeg normaal gezien 'dag' of 'ta-da' als ik afscheid neem, maar dat heeft u niet meer gehoord, vrees ik. Wist u trouwens dat u in Kirby yoga, tai chi en pilates kan volgen, die heel goed zijn om te ontspannen? U zou er deugd kunnen van hebben. U lijkt me veel opgekropte boosheid in u te hebben."

Opfriscursus
"Ik ben al bekroond als een van de beste rijinstructeurs van het land en daarom zal ik uw goedkope advies over hoe ik mijn leerlingen moet leren om een kruispunt over te rijden, naast me neerleggen. Als u graag een opfriscursus heeft van de wegcode of de manier waarop je veilig een kruispunt neemt: ik vraag 30 euro per uur. Fijn weekend!"

De post van Kate werd intussen meer dan 300.000 keer bekeken en 5.000 keer geliket.