Agenten in Alabama poseren met afgepakt karton van daklozen

De agenten hebben hun bericht verwijderd, maar de foto zweeft nog rond op sociale media.
Facebook De agenten hebben hun bericht verwijderd, maar de foto zweeft nog rond op sociale media.
Een foto waarop twee Amerikaanse agenten lachend poseren met kartonnen borden waarmee daklozen aan kruispunten bedelen, gaat viraal. De agenten verbonden aan een korps in de stad Mobile (Alabama) plakten de stukken karton samen en creëerden zo naar eigen zeggen een ‘daklozendeken’. De korpsleiding heeft zich geëxcuseerd voor de uitschuiver.

De bewuste Facebookpost is verwijderd, maar zweeft nog online rond. “Wil iedereen in het 4e district een vrolijk kerstfeest wensen, vooral onze kapitein. Ik hoop dat u geniet van ons ‘daklozendeken’”, luidt de bijhorende tekst. Bedelen op straat in Alabama is verboden. Dat neemt niet weg dat veel daklozen aan verkeerslichten postvatten en er met een geschreven boodschap op een stuk karton de automobilisten om wat kleingeld vragen. De twee agenten noemen zich de ‘panhandle (straattaal voor bedelen, red.) patrol’. De kartonnen borden die ze in beslag namen, hielden ze klaarblijkelijk bij.

Korpschef Lawrence Battiste excuseerde zich maandag namens het korps voor het “ongevoelig gebaar.” “Hoewel tegen bedelen moet worden opgetreden, is het nooit onze bedoeling geweest om te lachen met mensen die slachtoffer zijn van dakloosheid,” klinkt het.

Enkele Facebookgebruikers vinden de excuses ruim onvoldoende. “De agenten moeten aan de de deur gezet, het hele korps moet onmiddellijk een training gevoeligheid volgen. Dit is schandalig”, luidt het.

Lees ook:  Texaanse politie door het stof na woede om ‘racistische’ foto van agenten die man aan touw meevoeren
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peter destoop

    Laat het korps zelf eens een week op de straat leven als een dakloze. Ben benieuwd of ze nog zo zullen reageren.

  • frans Venloo

    Truimpken werk aan de winkels U laatUw vroegere kiezers in de kou zitten U zou ze beter eens uitnodigen op het witte huis voor nieuwjaarviering .