Agenten die kerkschutter arresteerden, kochten hem hamburger

Dylann Roof had na zijn zestien uur durende vluchtpoging honger. De agenten die hem arresteerden vonden dat hij een hamburger mocht krijgen, zo verklaart de politiechef.
REUTERS Dylann Roof had na zijn zestien uur durende vluchtpoging honger. De agenten die hem arresteerden vonden dat hij een hamburger mocht krijgen, zo verklaart de politiechef.
Dylann Roof, de 21-jarige die vorige week bekende negen zwarte kerkgangers te hebben doodgeschoten in Charleston, South Carolina, kreeg van de agenten die hem arresteerden fastfood van Burger King. De arrestant had namelijk honger.

Na een zoektocht van zestien uur werd Roof, die verklaarde uit racisme te hebben gehandeld, gearresteerd op 300 kilometer van de plek van de moordpartij. Een voorbijganger had zijn auto herkend in Shelby, North Carolina en de politie verwittigd. De jongeman verzette zich niet bij zijn arrestatie. Volgens lokale media had hij wel honger gekregen na zijn vluchtpoging.

Met arrestant naar restaurant
De politiechef van Shelby, Jeff Ledford, verklaarde dat zijn agenten met Roof naar een Burger King fastfoodrestaurant gingen nadat de jongeman had geklaagd dat hij honger had. De agenten kochten hem een hamburger, verklaarde Ledford.

"Maar Roof droeg de hele tijd wel handboeien", zo verdedigt de politiechef zich.

Vergelijking met Eric Garner
Op sociale media wordt de vergelijking gemaakt met de arrestatie van Eric Garner, vorig jaar op Staten Island (New York). De zwarte Garner werd gearresteerd omdat hij op straat losse sigaretten uit pakjes zonder takszegel had verkocht. Daarbij hield een agente hem vijftien seconden lang in een wurggreep, waarna Garner overleed. De wurggreep is door de politie van New York verboden, de lijkschouwer concludeerde dat Garner "deels door de wurggreep" stierf.

ChristianChristensen on Twitter