Agent redt pasgeboren baby uit toilet

AFP
Deze harde foto toont het moment vlak nadat een agent een pasgeboren baby'tje eigenhandig uit een publiek toilet heeft gehaald in Peking. Toen voorbijgangers het baby'tje gisteren hoorden huilen, waarschuwden ze de politie, waarop onder andere deze agent ter plaatse snelde. "Het kind lag in een vreemde bocht te huilen in het toiletwater", vertelt agent Qian Feng aangedaan. Het meisje werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en stelt het gelukkig goed.

De baby lag ondersteboven in het toilet, deels in de afvoerbuis. Omdat er bloed aan het toilet en ook aan het kindje hing, denken Chinese media dat het meisje werd achtergelaten vlak nadat de moeder ervan beviel. De moeder heeft haar vermoedelijk proberen door te spoelen en is dan weggestapt. De politie onderzoekt de zaak. De ouders konden voorlopig nog niet geïdentificeerd worden. Het meisje ligt nog in het ziekenhuis, maar ze lijkt wonder boven wonder gezond.

In 2013 bleek uit een rapport dat jaarlijks meer dan 10.000 kinderen worden achtergelaten of afgestaan. Dat heeft vooral te maken met het één-kind-beleid van China. Ouders die in bepaalde grote steden meer dan één kind krijgen, kunnen fikse boetes krijgen.

AFP