Agent laat man stoppen na overtreding, wanneer hij naar zijn gezicht kijkt, weet hij dat er iets erg aan de hand is

YouTube
Een ochtendlijke politiecontrole in Portland in de Amerikaanse staat Maine kreeg onverwacht een zeer dramatische wending. Nadat agent Doug Cropper een snelheidsovertreder liet stoppen en hem vroeg naar zijn papieren, sloeg de man blauw uit. Het was plots alle hens aan dek voor de politieman: in plaats van een boete uit te schrijven, moest hij reanimeren.

De snelheidsovertreder had zich geen betere politieman kunnen wensen. De agent trok zonder aarzelen de bestuurder uit de wagen en begon hartmassage te geven. Een verpleger van de spoeddienst reed toevallig voorbij en stopte om de politieman af te lossen. Ze stelden vast dat de chauffeur kritiek was omwille van een overdosis heroïne.

De agent gebruikte een speciale neusspray om de effecten van de overdosis te counteren. De bestuurder werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De onfortuinlijke drugsgebruiker dankte politieman Doug Cropper overvloedig voor het redden van zijn leven en verklaarde dat dit een wake-upcall was voor hem. Hopelijk is dat ook zo.