Agent klapt uit de biecht: "Wij mogen vluchtelingen niet eens vasthouden"

EPA
Worden vluchtelingen die een misdaad plegen, anders behandeld dan gewone Duitsers? Het is alvast een forse verdenking die een agent voedt door uit de biecht te klappen.

De 22-jarige politieman die anoniem wenst te blijven, vertelt aan de Duitse krant Bild over zijn ervaringen. De agent werkt sinds zes maanden in Passau aan de grensovergang met Oostenrijk en wordt daarnaast vaak ingezet aan het station van München.

"In het begin kwamen er voornamelijk gezinnen met kinderen", doet de man zijn verhaal. "Zij waren beschaafd en spraken Engels. Ondertussen gaat het in 95 procent van de gevallen om alleenstaande mannen."

Statistieken
Wat er werkelijk gebeurt, daar hebben de mensen geen idee van, meent de agent. "Zo wilde een asielzoeker een andere migrant de keel oversnijden. In het politieverslag spreekt met van het toebrengen van zware lichamelijke letsels en dus niet van moordpoging. Dat is beter voor de statistieken."

"De afgelopen maanden heb ik slechts één aanklacht tegen een Duitse burger uitgeschreven. Voor de rest waren het allemaal aanklachten tegen vluchtelingen."

Aan het station van München worden vrouwen vaak lastiggevallen. "Wanneer we een plaatsverbod opleggen, gaan ze tegen ons tekeer: "You are not my police. You are a racist."

Een asielzoeker tegenhouden blijkt niet evident. "Wanneer een vreemdeling tijdens de controle probeert weg te vluchten, mogen we hem niet vasthouden. Dat is een richtlijn van hogerhand. Dan zou het om lichamelijk geweld gaan. Intern heet het dan: 'Liever gewoon laten gaan'."

Ontploffen
"We hebben betere controles, meer agenten en meer ruggensteun van de politiek nodig", besluit hij. "Anders gaat het hier ergens ontploffen. Als dat al niet gebeurd is."

Ook een ex-politieman uit Keulen stelt een aantal misstanden aangaande het gevoerde asielbeleid aan de kaak. Zijn post op Facebook is ondertussen viraal gegaan met meer dan 230.000 likes en 100.000 shares.

Zo schrijft hij: "Het met voorsprong grootste criminaliteitsfenomeen in het station van Keulen is de diefstal van (hand)tasssen. Verwonderlijk daarbij is dat de daders altijd Noord-Afrikanen zijn waarvan de asielprocedure nog loopt.

Hoe kan een asielzoeker, terwijl hij nog in de asielprocedure zit, gewoon misdaden plegen zonder dat hij ook maar een moment angst hoeft te hebben om het land te worden uitgezet?

Niet te vatten
Het antwoord is eenvoudig. In artikel 53 van de Verblijfswet staat uitdrukkelijk dat de uitzetting van vreemdelingen alleen kan in ernstige gevallen. Dit betekent dat alle misdaden waarvoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar of minder wordt uitgesproken de asielprocedure niet in het gedrang kunnen brengen. De dienst voor Asiel en Migratie kent onafhankelijk van de begane misdaden wel of geen asiel toe. Tot op de dag van vandaag is dit voor mij niet te vatten.

Terwijl deze groep van criminele asielzoekers buiten schot blijft, blijven de agenten elke dag met frisse moed aan het werk gaan. Indien er niet dringend iets wijzigt aan de asielprocedure, wordt onze rechtsstaat compleet belachelijk gemaakt."

epa
EPA
ap
EPA
EPA
AP
EPA
AFP
afp
epa

Mein Wort zum Sonntag. Heute mache ich mir wahrscheinlich ein paar Feinde.Ich war 11 Jahre Polizist der...

Posted by Nick Hein on  Sunday, January 10, 2016