Agent gebruikt hoofd verdachte als voetbal, maar weet niet dat hij wordt gefilmd

rv
Terwijl een verdachte al geboeid op zijn buik ligt, geeft een agent hem plots een rake trap tegen het hoofd. Een vrouw kon het incident in Miami (Florida) filmen.

Het incident vond plaats in de ochtend van 3 mei in Overtown, een wijk waar traditioneel veel zwarten wonen. Inwoners klagen al tientallen jaren over overdreven politiegeweld.

De agenten zeggen dat ze de verdachte, de 31-jarige David V. Suazo, inrekenden omdat hij achter het stuur zou gezeten hebben van een gestolen wagen. Ze zeggen dat hij het op het lopen zette, tegen een muur botste, zich verweerde tegen zijn arrestatie en vervolgens werd geraakt met een taser.

Op de beelden van Lisa Harrell is echter te zien hoe de man rustig de bevelen van de agenten gehoorzaamt. En hoe Agent Mario Figueroa een flinke aanloop neemt voor hij stampt. De agent is geschorst met behoud van wedde in afwachting van het onderzoek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.