Agent ernstig gewond na sprong uit brandende flat, politie treft lichaam aan

In een flatgebouw in de Nederlandse stad Utrecht heeft gisteravond een zware explosie plaatsgevonden. Na de explosie is een lichaam gevonden. Ook raakte een politieagent zwaargewond nadat hij uit het pand sprong om zichzelf in veiligheid te brengen.

De ontploffing gebeurde in een appartement op de eerste verdieping aan de Marshallaan in de wijk Kanaleneiland, meldt de veiligheidsregio. Vervolgens ontstond er brand en ging het appartement in de vlammen op. 

"Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit", schetste een woordvoerder van de brandweer de situatie ter plaatse. Ook andere verdiepingen van het gebouw hebben schade opgelopen. Op straat liggen glasscherven. Bewoners van zes appartementen brengen de nacht noodgedwongen elders door.

Een politieagent moest uit een raam naar beneden springen om aan de vlammen te ontsnappen en liep daarbij ernstige verwondingen op aan de benen. Hoe het nu met hem gaat, is vooralsnog onduidelijk. Zijn baas, de Utrechtse districtschef Johan van Renswoude, zegt op Twitter: "Bij moedig optreden om het leven van anderen te redden raakte een van mijn mensen in Utrecht ernstig gewond. We leven intens mee met hem, zijn vriendin en familie.'' Twee andere mensen ademden rook in. Ze zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.

De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk. Het gerucht gaat dat de politie afkwam op een melding van een steekpartij en daarom al in de buurt was. Meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn opgeroepen. Het werk van de hulpdiensten lokt veel kijklustigen.

De agent moest van grote hoogte uit een raam naar beneden springen.
AD De agent moest van grote hoogte uit een raam naar beneden springen.
Een politieagent is bij de explosie gewond geraakt.
Koen Laureij Een politieagent is bij de explosie gewond geraakt.
AD8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Segers Peter

  die agent hangt preccies aan een raam op de tweede verdieping en niet eerst?

 • Peter Buyck

  Aardgas... de slimme verwarming...

 • Manfred Wauters

  Zo weinig nieuws dat een brandje al in een Belgische krant?

 • johny daneels

  Verwarde mensen? Gekend bij het gerecht...jongeren? Die zever ben ik kotsbeu

 • Jack Vanderveen

  Die ernstige beenverwondingen-melding heeft met 1:1 overgenomen van de Telegraaf, helaas is dat verslag zwaar overtrokken op verschillende aspecten. Één ervan is dit benenverhaal.