Agent die tiener moest vertellen dat ouders waren omgekomen, woont diploma-uitreiking bij

You are so loved, Kazzie Portie.

Een foto die is geplaatst door null (@) op

De ouders van Kazzie Portie kwamen op 24 mei om in Texas toen ze op hun moto werden aangereden door een dronken bestuurder. Het drama gebeurde een week voor de tiener zou afstuderen. De agent die het droevige nieuws aan Kazzie moest vertellen, beloofde om aanwezig te zijn op zijn diploma-uitreiking. En dat is wat hij deed. De toehoorders gaven een staande ovatie toen de politieman en de student elkaar in de armen vielen.

Agent Eric Ellison was als eerste ter plaatse op de crashsite. Voor het ouderpaar kon geen hulp meer baten. Het stel was op slag dood. Op de schouders van Ellison rustte de uiterst moeilijke taak om het vreselijke nieuws te melden aan de verwanten van het echtpaar.

Toen de politieman aanbelde, bleek hun jongste zoon Kazzie alleen thuis. De situatie was hartbrekend. De 18-jarige jongen wist niet meer wat hij moest doen nu hij een week later zou afstuderen aan de middelbare school Cypress-Mauriceville.

Ellison zei: "Jouw ouders zullen op de eerste rij zitten om toe te kijken vanuit de hemel en ik zal hen eventjes vervangen tijdens de ceremonie." Het dramatische ongeval liet de agent immers niet los, zeker nu ook zijn 18-jarige dochter op het punt stond om af te studeren.

Eric Ellison

De politieman hield zijn belofte en kwam zaterdag naar de diploma-uitreiking. "Ik was diegene die hem het slechte nieuws had gebracht, dit was het enige juiste dat ik op dat moment kon doen", aldus Ellison. Toen Kazzie zijn diploma in ontvangst nam, stond de agent hem op het podium op te wachten zoals zijn ouders zouden hebben gedaan. Het hele auditorium gaf het tweetal een staande ovatie. "Indien je niet ontroerd was bij het zien van die innige omhelzing, dan heb je gewoonweg geen hart", zei Desiree Scales van de politie in Orange County. "Ik huilde tranen met tuiten."

Kazzie vertelde achteraf aan Buzzfeed hoeveel dat moment voor hem betekende. "Het was zo fijn dat agent Ellison zijn belofte heeft gehouden en dit drama niet gewoon als de zoveelste 'zaak' beschouwde die hij moest afhandelen." Ook de agent postte nadien nog een bericht op Facebook. "Dit is waar het leven echt om draait", schreef hij.

This was such a special moment. Thank you class of 2015 for making this such a memorable occasion for our family. So proud of you @kazz418 I love you so much. Throughout all of this you have been so strong and we are so proud of you. Thank you for being such a great brother. I am so excited to see what the future holds for you. I know mom and bubba are so proud of you. Again, love you brother and thank you for being who you are.Kazzie Portie

Posted by Blake Henning on Saturday, May 30, 2015

This picture sums up, why LIFE matters. If you were at the LCM Graduation today you could feel the love shown by the Class of 2015.

Posted by Eric Ellison on Saturday, May 30, 2015