Agent die Kaia (6) in de boeien sloeg ontslagen

Kaia zoekt troost in de armen van haar grootmoeder Meralyn Kirkland.
WKMG-TV News 6 Kaia zoekt troost in de armen van haar grootmoeder Meralyn Kirkland.
Een politieagent in Orlando is ontslagen nadat hij twee kinderen van 6 jaar had gearresteerd voor misdragingen op hun school. "Het was duidelijk dat er geen andere oplossing was dan het ontslaan van deze agent zei politiecommissaris Orlando Rolón.

De agent arresteerde de kinderen toen hij actief was als ondersteunend officier op een school in Orlando voor kleinere misdrijven. De politiechef liet weten dat de agent niet de toestemming van een meerdere had voor de arrestaties, wat verplicht is bij kinderen onder de 12 jaar.

"Dit zijn heel jonge kinderen die beschermd, grootgebracht en opgevoed moeten worden en daar hebben we niet het criminele rechtssysteem voor nodig", zei openbaar aanklager Aramis Ayala van de staat Florida.

De oma van Kaya, een van de twee meisjes dat een medewerker had geschopt, sprak schande van de arrestatie. "Geen enkele 6-jarige moet kunnen vertellen dat hij handboeien om heeft gehad." Wat het andere kind had gedaan, is niet bekendgemaakt.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  Wat moet er wel niet van dat jong worden later ? Ze zouden beter de ouders ook terug op voeden want die deugen ook niet volgens mij.

 • Danielle Scherrens

  Wat die agent deed is overdreven. En je bespreekt zoiets ook niet als het kind naast je zit of op schoot

 • marie-claire de bosscher

  ziet er een verwend nest uit dat met traantjes oma vertedert; misschien eens een opvoeding geven ? wordt hoog tijd dat er ingegrepen wordt als ouders en familie alles maar goedpraten.

 • Tina Colpaert

  Ik vind die aanpak wel goed dan beseft dat kind stout zijn deugd niet en welke straffen kregen wij vroeger op school daar was tenminste respect naar onderwijzers en medewerkers geen haar op ons jonge hoofd zou dit gedurfd hebben want thuis wachte ons dan nog zwaardere straf!!!!!

 • Patrick Martens

  En wat als dit meisjes andere kinderen verwond?