Afstuderen? Dan moet je eerst minstens 10 bomen planten

Ontbossing is een groot probleem in de Filipijnen.
shutterstock Ontbossing is een groot probleem in de Filipijnen.
Filipijnse studenten die willen afstuderen van het middelbaar of de universiteit zullen vanaf nu eerst minstens 10 bomen moeten planten. Met die nieuwe wet wil het land klimaatverandering tegengaan. 

Voorstanders van de wet zeggen dat de wetgeving kan zorgen voor 525 biljoen nieuwe bomen per generatie, als ze goed wordt nageleefd ten minste. Galy Alejano, de belangrijkste auteur van de nieuwe wet stelt: “Met meer dan 12 miljoen leerlingen van de basisschool, bijna 5 miljoen scholieren en 500.000 studenten die elk jaar afstuderen, zouden er jaarlijks 175 miljoen bomen kunnen worden geplant”. 

De bomen zullen worden geplant in mangroven, bestaande bossen, beschermde gebieden, militaire gebieden, verlaten mijnsites en aangeduide stedelijke gebieden, dat stelt CNN Philipines. 

Milieu-inzicht

Naast de onmiddellijke impact die de bomen hebben door het absorberen van koolstof, hoopt de regering ook dat de wet zal bijdragen tot milieu-inzicht voor toekomstige generaties, en dat het leidt tot verdere ecologische initiatieven. 

De Filipijnen behoort tot een van ‘s werelds meest ontboste landen, met een bebossing die tijdens de 20ste eeuw is gedaald van 70 naar 20 procent. Illegale houtkap blijft een groot probleem. Het gebrek aan bomen in sommige gebieden heeft het risico en de gevolgen van overstromingen en aardverschuivingen nog verergerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.