Afrikanen demonstreren in Salou voor meer rechten na dood Senegalese immigrant

AFP
Na de dood van een voor de politie vluchtende Senagalees in de populaire Spaanse badplaats Salou hebben een honderdtal Afrikanen voor meer rechten gedemonstreerd. De betoging van vandaag in de badplaats aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje verliep zonder incidenten. De demonstranten achten de politie medeverantwoordelijk voor de dood van de 50-jarige Senegalees.

De politie was gisteren met een gerechtelijk bevel de woning van de Afrikaan binnengedrongen, omdat hij verdacht werd van het verhandelen van illegaal gekopieerde CD's en DVD's. Toen ze aan de deur van zijn appartement aanklopten, sprong de Senegalees van het balkon op de derde verdieping naar beneden. Hij overleefde zijn dodelijke verwondingen niet.

Rond de 200 Afrikanen geraakten daarop slaags met de politie. Volgens de media werden daarbij 24 mensen gewond, onder hen 16 agenten. De demonstranten gooiden stoelen, tafels en stenen naar de wetsdienaars. Ze blokkeerden ook enkele uren de spoorlijn tussen Barcelona en Valencia.

EPA
EPA