Afrikaanse dictator spekt het carnaval in Rio: "Zeker 3 miljoen euro"

EPA
Het Openbaar Ministerie in de Braziliaanse havenstad Rio de Janeiro is kort na het wervelende carnaval van afgelopen week een onderzoek begonnen naar de link tussen een Afrikaanse dictator en het feest.

De groep sambadansers die dit jaar weer als de winnaar uit de bus kwam op de feestelijke parade in het 'Sambadrome', heet Beija-Flor. Onderdeel van het programma van Beija-Flor in de optocht was het zingen van liedjes over hoe geweldig de Afrikaanse dictatuur Equatoriaal-Guinea is. Onder de enthousiaste toeschouwers was Teodoro Nguema Obiang, bijgenaamd Teodorín. Hij is de zoon van de sinds 1979 dictatoriaal over het olierijke Afrikaanse land regerende Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.

Braziliaanse media meldden vandaag dat Teodorín omgerekend zeker 3 miljoen euro aan Beija-Flor heeft gegeven. Het is bekend dat de zoon van de dictator smijt met geld waarvan niet duidelijk is waar het vandaan komt. De Braziliaanse justitie is daarom in 2013 een onderzoek begonnen naar de geldstromen van de Obiangs.

De Amerikaanse justitie dwong Teodorín in oktober een landgoed in Californië van 26 miljoen euro op te geven en het Franse gerecht nam in 2012 dure panden van de Obiangs in Parijs in beslag.

Beija-Flor.
EPA Beija-Flor.
Beija-Flor.
EPA Beija-Flor.
Beija-Flor.
EPA Beija-Flor.