Afrika's jongste miljardair gekidnapt

De ontvoerde miljardair Mohammed Dewji.
Wikipedia De ontvoerde miljardair Mohammed Dewji.
De jongste miljardair van Afrika is vanochtend ontvoerd. Mohammed Dewji (43) werd meegenomen door gemaskerde mannen in Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania. De lokale politiechef heeft het nieuws bevestigd.

De 43-jarige magnaat, ook wel Mo genoemd, was vanmorgen onderweg naar een fitnesscenter voor zijn gebruikelijke training. Daar werd hij belaagd door twee buitenlandse mannen en een nog onbekend aantal handlangers, met twee auto's. De miljardair werd in een van de auto's gezet. 

Volgens de politiechef van Dar es Salaam, Lazaro Mambosasa, is groot alarm afgekondigd en wordt er gezocht naar de daders. De minister van Buitenlandse Zaken, January Makamba, heeft contact gehad met de familie. Via Twitter zei hij: 'Ik heb met zijn vader gesproken en het nieuws over onze vriend Mo is waar. Hij heeft een familie en jonge kinderen. Help ons door informatie te geven.'

Vermogen

Tot dusver is nog niet bekend wat de reden voor de ontvoering is. Dewji is de jongste miljardair van Afrika. De Tanzaniaan is de ceo van MeTL-group, een van de grootste bedrijven van het land en goed voor 3,5 procent van het bruto binnenlands product. Het bedrijf bestaat uit zeer diverse organisaties en houdt zich bezig met bijvoorbeeld landbouw, verzekeringen, de huizenmarkt en telefonie.

Hij is de enige miljardair die de Giving Pledge in 2016 heeft ondertekend. Daarmee belooft hij de helft van zijn vermogen te gebruiken om het welzijn van de samenleving te verbeteren. Dewji heeft in 2014 een stichting opgericht en sindsdien 3 miljoen dollar in educatie- en gezondheidsprojecten geïnvesteerd.  Ondernemersmagazine Forbes schat het vermogen van Dewji op 1,3 miljard euro. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Wellekens

  Hopelijk komt het goed met deze man ... Ik bid ervoor.

 • wim CLAES

  als elke rijke mens 3 miljoen zou geven zou dat al een mooi begin zijn. dus hopelijk komt hij heel terug en kan hij zijn werk afmaken.ik denk niet dat iemand van dat kaliber iets ondertekent en het dan niet nakomt.

 • Jose Van Hauwaert

  Johan De Bruycker. En wie zegt dat hij dat niet van plan was? Feit is dat zijn bedrijf ook een waarde heeft, als hij dat verkoopt zou hij misschien 1.3 miljard hebben, maar geen bedrijf meer. Het is niet omdat zijn bedrijf 1.3 miljard waard is dat deze man ook 1.3 miljard op zijn bankrekening heeft staan.

 • Johan De Bruycker

  Dus de helft van1.3 miljard is 3 miljoen.....