Afrika moet zich beter weren tegen nieuw coronavirus, zegt WHO

Tedros Adhanom Ghebreyesus.
REUTERS Tedros Adhanom Ghebreyesus.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept Afrikaanse landen op zich beter te wapenen tegen het nieuwe coronavirus. De landen zouden slecht voorbereid zijn op besmettingsgevallen. 

WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus wil dat de lidstaten van de Afrikaanse Unie "één front vormen om agressiever te zijn" in de strijd tegen het nieuwe virus. Vooralsnog is Egypte het enige land in Afrika waar een besmettingsgeval is geregistreerd.

"Onze grootst zorg blijft dat de mogelijkheid bestaat dat het COVID-19 zich verspreidt in landen met zwakkere gezondheidssystemen", zei Tedros. Volgens hem is er onder meer speciale apparatuur nodig voor als er nieuwe besmettingen worden geregistreerd, alleen is er in veel Afrikaanse landen een tekort aan dit soort middelen.

Het nieuwe coronavirus brak eind vorig jaar voor het eerst uit in de Chinese provincie Hubei. Inmiddels zijn in China zeker 2.300 patiënten aan de ziekte overleden. Zeker 76.000 raakten besmet.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim CLAES

    half afrika staat in brand door de islamrevolutie en er zijn haast geen staatsstructuren om dat probleem op te lossen.IS en al qaida vallen momenteel mozambique aan. een 25 tal landen leeft onder terreur van boko haram en consoorten. een beetje hulp zou niet misplaatst zijn. .

  • raymond van der craen

    Gaan wenu al lessen geven aan Afrika. In Afrika is tot op heden slechts een Coronavirus vastgesteld in Egypte.. Los hier dat coronavirus op in Europa eer het een drama wordt.

  • Tom Vandensavel

    En nu vallen er hopelijk geen slachtoffers. Erg dat Afrika misschien de grote dupe wordt van dit alles.