Afperser ondertekende Nederlandse bombrieven met streepjes

De afperser ondertekende de bombrieven met rechte en schuine streepjes (rechtsonder) en gebruikte een 9 Volt-batterij. Ook stopt de dader in elke envelop een papieren zakje met een aanzicht van Delft.
Politie De afperser ondertekende de bombrieven met rechte en schuine streepjes (rechtsonder) en gebruikte een 9 Volt-batterij. Ook stopt de dader in elke envelop een papieren zakje met een aanzicht van Delft.
De afperser die sinds begin dit jaar bij tien bedrijven bombrieven liet bezorgen, ondertekende de brieven met een rij kleine streepjes met in het midden twee schuine strepen. Ook gebruikte de afzender 9 Volt-batterijen van het merk Industrial by Duracell. 

De batterijen zijn volgens de politie uit elkaar gehaald en zonder omhulsel in de envelop gestopt. Dat maakte de politie bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht

De bombrieven werden bezorgd in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Kerkrade. Het gaat onder meer om banken, luxehotels, autobedrijven en een makelaar. Zeven brieven werden in de eerste dagen van dit jaar bezorgd uit naam van het Rotterdamse incassobureau CIB. Die gingen allemaal niet af. Vorige week kwamen er bij drie bedrijven opnieuw bombrieven die allemaal ontbrandden nadat de ontvangers ze hadden geopend. De dader had een andere envelop gebruikt zonder afzender.

Verdachte brief

De bombrieven hebben nog niemand verwond, maar volgens de politie had de ontvlambare inhoud zeker tot brandwonden kunnen leiden. En dus staan postkamers bij veel bedrijven weer op scherp. Vanmiddag moest de politie nog uitrukken naar een kantoor van de Rabobank in Utrecht omdat er een verdachte brief binnen was gekomen. Deze keer was het echter loos alarm.

De afperser eist een onbekend bedrag in bitcoins. Bij elk bedrijf wordt een ander bedrag geëist. Ook stopte de afzender van de bombrieven het explosieve materiaal steeds in een papieren souvenirzakje met daarop met aanzicht van Delft. De politie laat weten op de hoogte te zijn van waar de zakjes werden verkocht en hoopt dat er iemand iets opvallends heeft gezien. 

Justitie heeft inmiddels een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De afperser van de bombrieven ondertekende de brieven met rechte en schuine streepjes
Politie De afperser van de bombrieven ondertekende de brieven met rechte en schuine streepjes
De afperser gebruikte batterijen van het merk Industrial by Duracell
Politie De afperser gebruikte batterijen van het merk Industrial by Duracell
De afperser verstuurt de explosieve lading van de bombrieven in kleine papieren zakjes met een aanzicht van Delft
Politie De afperser verstuurt de explosieve lading van de bombrieven in kleine papieren zakjes met een aanzicht van Delft
De bombrief zoals die vorige week bij drie bedrijven werd bezorgd. Na opening was er een lichte knal te horen.
Politie De bombrief zoals die vorige week bij drie bedrijven werd bezorgd. Na opening was er een lichte knal te horen.

Kijk hier naar onze video’s over de bombrieven: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Steven De Baerdemaeker

    Dat is geen handtekening, maar een versiering (in ASCII art), om het einde van de tekst aan te duiden, zoals op sommige kaften van oude boeken (of eerste titelpagina). De bedoeling is dat daaronder de naam teruggevonden kan worden van de auteur, maar die is hier met opzet niet toegevoegd. De dader heeft wel oog voor kwaliteit, qua batterijvoorkeur, wil zeker zijn dat het "werk" gedaan wordt.

  • emiel wouters

    Dan hebben ze al zijn naam. Mijnheer Streepjes. Nu nog zoeken hoeveel er zijn. en waar hij woont. Zaak opgelost. Case Closed.