Afgebroken tand veroorzaakte val acrobaten uit nok Carré in Amsterdam

EPA
Er is meer duidelijk over wat het ongeval met twee circusartiesten veroorzaakt heeft afgelopen vrijdag in Amsterdam. De twee vielen ongeveer 10 meter naar beneden uit de nok van de Carré nadat een tand van de mannelijke acrobaat Rustem Osmanov afbrak. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat heeft theaterproducent Henk van der Meijden gezegd. "Rustem is weer helemaal hersteld, zijn gebit is weer in orde", aldus Van der Meijden. Osmanov had geen botbreuken of inwendige bloedingen, maar liep wel een hersenschudding op. Hij raakte ook in shock. De andere artiest, Kristina Vorobeva, is aan haar nek geopereerd. Volgens de theaterproducent is de operatie geslaagd, maar is het nog afwachten wat het resultaat is.

Vangnet

Het Russische acrobatenechtpaar, dat optreedt als Sky Angels, kwam ten val tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus. De show werd stilgelegd en het publiek werd naar buiten geleid.


De Russische circusartiesten werken zonder vangnet. Hun act bestaat uit acrobatische toeren al zwevend aan riemen, die ze soms met hun handen, maar soms ook alleen met hun tanden vasthouden.