Afbraakwerken van ingestorte brug in Genua gaan van start: “Nieuwe brug zal vanaf 2020 toegankelijk zijn”

Benoit De Freine
In de Italiaanse stad Genua starten vandaag de afbraakwerken van de Ponte Morandi, de Italiaans tuibrug in Genua die op 14 augustus 2018 gedeeltelijk instortte. Er vielen 43 doden en tientallen gewonden. Nadat de brug werd afgebroken, zal er ook een nieuwe gebouwd worden. 

De ontmanteling is eigenlijk al een tijdje bezig, maar de echte afbraakwerken starten vandaag. Eerst zal er een stuk van 40 meter langs de westelijke kant van de brug worden afgebroken. Dat onderdeel moet vervolgens 45 meter lager tot op de grond worden getakeld. Alles samen zou daarvoor acht uur nodig zijn. De volledige afbraakwerken zouden naar schatting zo’n vijf maanden in beslag nemen. Vervolgens wordt er een nieuwe brug gebouwd, die zou er eind dit jaar al staan. 

De Italiaanse premier Giuseppe Conte en minister van Infrastructuur Danilo Toninelli reisden af naar Genua om toe te zien op de start van de afbraak. Die laatste bevestigde de eerdere uitspraak van burgemeester Marco Bucci dat er tegen het einde van dit jaar een nieuwe brug zal staan. De nieuwe brug zal vanaf 2020 toegankelijk zijn voor het verkeer. 

Benoît De Freine
Benoit De Freine2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jozef Louis

    Laat me lachen. In Italie ? Zo’n brug ? In 2023 misschien. Hopelijk Bowen de Japanners of Hollanders de brug, Dan blijft ze staan. De laatste goeie bruggen in Italie zijn gebouwd door de Romeinen

  • RONNY BROECKX

    Dat begint al goed , het word de duurste brug van Europa !!!!! Twintig procent voor de aannemer , dertig procent voor de politiekers en vijftig procent voor de maffia . En binnen tien jaar terug een ingestorte brug .