Advocaat van zus van Ridouan Taghi wil onderzoek naar arrestatie

Ridouan Taghi.
Police/HLN Ridouan Taghi.
De advocaat van een zus van Ridouan Taghi wil een onderzoek door het gerecht naar de manier waarop de vrouw deze week is gearresteerd en hoe de gegevens over haar in de media terechtgekomen zijn. Dat zegt haar advocate Shirley Splinter, die daarmee bevestigt dat een van zes verdachten die maandag werden opgepakt, de zus is van Taghi.

De vrouw werd maandag met vijf anderen opgepakt. Ze wordt verdacht van het witwassen van onder meer een auto, zegt Splinter. Ze werd maandag op de A2 klemgereden door meerdere politieauto's. Vervolgens werden zij en haar man volgens de raadsvrouw door agenten met getrokken pistool uit de auto gehaald. Dit gebeurde in het bijzijn van haar 8-jarige zoon die achterin de auto zat, aldus de advocate.

Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland die lang uit handen van de politie wist te blijven, werd maandag in Dubai opgepakt. Hij is de hoofdverdachte in het Marengo-proces over een reeks liquidaties en pogingen daartoe in de onderwereld. In september werd de advocaat van een kroongetuige in dit proces voor zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. Als opdrachtgever wordt naar Taghi gewezen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gunter Verleyen

    Haar collega is doodgeschoten als advocaat van een kroongetuige en zij houdt zich bezig met de wijze van een arrestatie?

  • Charlotte De greef

    Dergelijke criminelen hebben toch lef, hé. Die denken precies dat ze enkel rechten hebben.

  • Dirk DE Bakker

    Dat komt ervan dat je broer een misdadiger is, en nu gaat ze ook nog vertellen dat ze van niets wist?